Σταμνοτύρι με μελάνι σουπιάς

Το σταμνοτύρι παράγεται αποκλειστικά από πρόβειο γάλα. Είναι φρέσκο, λευκό, κρεμώδες τυρί για επάλειψη που ενσωματώνει καινοτομίες και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Σε αυτή του την εκδοχή ο Ηρακλής Καϊδαντζής προσθέτει μελάνι σουπιάς και διαφοροποιεί το τυρί αναδεικνύοντας την γκουρμέ του διάσταση. Η ελαφρώς μεταλλική αλλά και γλυκιά γεύση του μελανιού συνδυάζεται με την έντονα βουτυράτη και αρωματική βάση του πρόβειου γάλακτος και την οξύτητα που αποκτά από την τυροκόμηση για να αποδώσουν ένα εξαιρετικό άλειμμα υψηλών προδιαγραφών.

Στην παραπάνω γευστική αρμονία θα σημειώσω τα χαμηλά λιπαρά που μετά βίας ξεπερνούν το 13% αλλά και την σχεδόν απουσία αλατιού (0,7%), που αποδεικνύουν πως δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας για να απολαύσουμε ένα τυροκομικό προϊόν.

Ιδανικό για κάθε μορφής επάλειψη όπως καναπεδάκια, σάντουιτς, αλμυρές κρέπες, ταιριάζει πολύ με μελιτζάνα, στέκεται στην κορυφή μιας πράσινης σαλάτας με κάπαρη, αγαπά το ούζο και το τσίπουρο και χωρίς να θέλω να σας τρομάξω ήταν υπέροχο ντιπ και συνοδευτικό με καπνιστό ουίσκι!

 

Άρθρο απο fnl-guide© 2024 KaidanCheese. All Rights Reserved. Powered by ARTMaraki